Den gode gulvafslibning – hvordan?

25 juni 2020
Cecilie Mortensen

Der er mange forskellige ting, der kan påvirke, hvordan en gulvafslibning bliver god. Men er du egentlig helt klar over, hvilke ting, du skal kigge efter? Hvis dine erfaringer med gulvafslibning er begrænset, så kan du hjælpes på vej i denne guide, så du ved, hvad du kan kigge efter. For hvem vil ikke gerne vide det på forhånd, hvis man har tænkt sig at hyre professionel hjælp. 

Hvad er en god gulvafslibning? 

Først og fremmest så er en god gulvafslibning en, som efterlader gulvet jævnt og med en pæn overflade, hvor diverse ridser er slebet væk. For det er nu engang også derfor, at der laves en gulvafslibning – altså for at gulvet kan få en opfriskning, så det nærmest kommer til at se ud som nyt.  

Udover det æstetiske ved en gulvafslibning, så er der også meget forarbejde, som påvirker, hvordan resultatet bliver. Først og fremmest så er det vigtigt, at gulvet er tykt nok til at kunne arbejdes på. Der vil nemlig være en naturlig begrænsning for, hvor meget et gulv kan afslibes. Derfor er det alfa og omega, at gulvfirmaet har helt styr på gulvets tykkelse, før de går i gang. Ellers kan du i værste fald ende med et gulv, som bliver utrolig tyndt og mindre holdbart. 

En god gulvafslibning opnår man også, når man har en gulvmand, som er dygtig til at bruge det udstyr, der skal slibes med. Halvdelen af arbejdet er nemlig også, at gulvmanden har den rette erfaring og ekspertise til at bruge de maskiner og udstyr, der er nødvendigt. Det gælder både i forhold til det sandpapir, som skal bruges til maskinen. For vælges der f.eks. sandpapir, der ikke sliber nok i starten, så vil man slet ikke komme af med de ridser, der er i gulvet – og den gamle efterbehandling vil ikke blive fjernet. 

Disse ting herover kan du derfor holde godt øje med, når der skal et firma til at hjælpe med dit gulv

Flere Nyheder