Et SMS lån er faktisk ikke længere et SMS lån

10 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Et SMS lån er en betegnelse for en lånetype, hvoraf selve lånetypen stadig eksisterer, men du kan ikke længere optage lånet på den måde, som det er opkaldt efter: ved at sende en SMS.

Det gjorde man tidligere, hvor man kunne sende en SMS til en låneudbyder, og så ville man blive ført videre til en guide til, hvordan man kunne få et lån.

Andre gange kunne man tage det lån direkte ved at godkende en modtaget SMS, hvor man sendte ens informationer til, og så fik man overført pengene nemt og hurtigt.

Det er stadig nemt og hurtigt med et SMS lån, men man sender ikke længere SMS’er for at få det.

Man bruger skam stadig SMS’er generelt, men det er de færreste, der bruger dem særligt aktivt, da det mere er offentlige instanser, institutioner og ens forældre, der kommunikerer via SMS’er, hvor de fleste andre bruger beskedenheder online, hvor man kan kommunikere hurtigt med andre, der er aktive.

Du kan sagtens optage et SMS lån

Med tiden bliver “SMS lån” måske udfaset af sproget, eller man glemmer, hvad oprindelsen til dette er, for man er også begyndt at kalde det for et hurtiglån, mikrolån og tilsvarende.

For det var virkelig hurtigt at optage et lån tidligere via en SMS, end at man skulle ned i ens bank fysisk og ansøge om lånet, og derfor har betegnelsen holdt ved som for at indikere en lånemetode, der er hurtigere end de mange andre.

Det er nemlig på den her måde, at du hurtigt kan optage et lån af et mindre beløb eller et lidt større, hvor man kan regne med en hurtig udbetaling, når man er blevet godkendt, så man kan bruge pengene på lige det, som man har lyst til.

Det bliver spændende at se, om SMS lån skifter navn i fremtiden.

Flere Nyheder