Hvad er iværksætteri?

Hvad er iværksætteri?

For rigtig mange er iværksætteri måske et meget uklart udtryk. Det er dog noget der er kommet i langt større fokus i Danmark. Vi ser blandt andet at der begynder at komme meget mere frem i medierne omkring iværksætteri i form af nyheder og TV-programmer. Det gør det lidt nemmere at forholde sig til som almen dansker. Der er dermed også mange der drømmer om at blive iværksættere, da det handler om at få succes med sin ide eller forretning. 

Iværksætteri har eksisteret al tid. Det er i princippet et udtryk for en selvstændig, der kaster sig ud i et projekt som gerne skulle gå og blive en forretning. Iværksætteri kan både være en selvstændig virksomhed eller i fællesskab med flere partnere.

Iværksættere er blevet de nye rockstjerner

Iværksætteri har ikke altid været populært i Danmark. Det er fyldt med usikkerhed og risici, hvorfor man kun mente at det var ufaglærte der kastede sig over iværksætteri. Det er først inden for de seneste par år efter der er kommet større fokus på iværksætteri, at det er noget man synes er rigtig spændende. De store iværksættere som vi blandt andet ser i TV-programmerne og medierne er gået hen og blevet de nye rockstjerne. De har opnået en status i samfundet på samme vis, hvorfor de nu også har en kendis-effekt. 

Hvordan kommer du i gang med iværksætteri?

Iværksætteri i Danmark er enkelt at komme igang med. Hvis du derfor sidder med en god ide eller overvejer at starte op på et projekt, skal du blot registrere din virksomhed eller selskab hos skat, for at kunne komme i gang. Herefter kan du begynde at markedsføre dit projekt og få det solgt ind hos dine kunder. Der vil naturligvis være en del administrative opgaver i starten som moms, bogføring, kundeservice og indkøb.

Læs mere om iværksætteri hos digitaltidende.dk.