Lyt til behandlerne under en alkoholbehandling

10 januar 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det burde måske ikke være nødvendigt at sige, men nogle gange oplever man mennesker, som der ikke er helt så modtagelige for den hjælp, som der bliver ydet til en alkoholbehandling og alkohol hjælp.

Det kan være af årsager som, at man føler sig tvunget til at være der, og det er aldrig et godt udgangspunkt for at komme i bedring, da man helst skal være der af egen fri vilje, og ikke fordi man har fået et ultimatum af venner, familie eller andet, eller man gerne vil gøre andre glade.

Man kan måske føle, man har fejlet lidt i livet, og så skal man til at acceptere, at man skal have hjælpe af andre, som man ikke kender, og det bryder man sig ikke om.

Formentlig er det heller ikke altid nogle behandlere, som man selv har valgt, så hvorfor skulle man stole på dem?

image

Behandlingen ved en alkoholbehandling skal nok virke

Så kan der være en oplevelse af, at man bliver talt ned til, fordi disse mennesker kan være lidt pædagogiske i deres dagsorden til at imødekomme en og hjælpe en.

Hvis det så endda er en behandler, som der er yngre end en selv, og måske endda en del yngre end en, så vil man føle, der er et skævt magtforhold her, at man skal lytte til en person, som man selv mener, ikke har samme livserfaring eller forståelse for livet, som man selv har.

Det er vigtigt, at man under sådan en behandling for alkohol erkender, at man er magtesløs for alkoholens virke, og man har tabt kampen om at have kontrollen her.

Alle er til for at hjælpe en, og alle behandlere med videre vil blot det bedste for en, så ingen er ude på at tryne dig eller være efter dig – det er udelukkende et flot skridt, at du er kommet så langt her.

Flere Nyheder