Sådan køber du brugt bil

06 september 2021
Steffen Hansen

Det danske brugtbilsmarked er eksploderet indenfor det sidste år. Både i forbindelse med coronakrisen, hvor det har været svært at levere nye biler, men også i forbindelse med den ugelange blokade af Suez kanalen, som nu har ført til ,at der er stor mange på computerchips til de nye biler. Manglen på disse chips, gør at kunderne må vente 6-8 måneder på deres nye bil, hvilket er uacceptabelt for de fleste, der i stedet køber en brugt bil.

Vil du vide mere, så læs med.

Vil du købe privat?

Hvis du ønsker at købe din bil af en privatperson, så vær først og fremmest opmærksom på, at købeloven er forskellige ved erhvervs- og privatkøb. Derudover skal du sørge for at tjekke at bilen ikke er stjålet, ligesom du bør tjekke at der ikke er pant i bilen, så du ender med at miste både din bil og dine penge.

Vil du købe af forhandler?

Hvis du vil købe din brugte bil ved en forhandler, så er du bedre beskyttet af købeloven – den er i hvert fald nemmere at finde rundt i, når man er forbruger og ikke privatkunde. Du skal dog være opmærksom på at bilens oplysninger stemmer med dem sælger har givet dig. Dette kan gøres med et nummerpladetjek, hvor du herefter kan se bilens stamdata.

Sådan finder du en forhandler

Den nemmeste måde at finde en forhandler på, er ved at gå ind på internettet og søge efter en. Bor du f.eks. i Aalborg kan du søge på: “bilforhandler i aalborg” eller “bilforhandler i Nordjylland” og du vil herefter se en liste af bilforhandlere i din by og i dit lokalområde. Herefter kan du enten søge efter anbefalinger og anmeldelser af den enkelte forhandler, eller du kan selv køre ud til dem og se dem an, samt se hvilke biler du har til salg.

Flere Nyheder