Skal man flytte ud, mens man får lagt et nyt tag?

28 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Man siger jo, at et hus ikke er et hus, før man som minimum har lavet skelettet til taget, for så skal man ikke bygge i højden længere, da “skabelonen” så at sige til huset er på plads, og den slags fejrer man da også.

Af gode grunde kan man heller ikke flytte ind i et hus, før der er kommet tag på, for ellers ville det jo være alt for koldt, og man ville få vind og vejr direkte ind i ens hjem.

Man kalder det jo også at få tag over hovedet, når man har fundet sig et hjem, om det så er en gammel, stor gård, eller man har fundet sig en lille lejlighed: der skal være et tag.

Men ens tag kan blive gammelt, grimt, være dårligt isoleret, eller man ønsker sig bare et nyt tag af en anden grund eller en sammenblanding af flere årsager.

Så ser man jo for sig at, at taget forsvinder fra ens hus, imens man får lagt det nye, skal man så flytte ud fra ens hjem i mellemtiden?

Tagkonstruktionen er der stadig på huset

Her skal du tænke på, at da man skabte skelettet til taget i sin tid, så sørgede man også for at skabe et fundament omkring taget indvendigt, til når man lagde selv tagbelægningen på.

Derfor kan man dele taget op i flere etaper, hvor man formentlig har isoleret inden under tagbelægning.

Så når man fjerner belægningen, så er det jo ikke, som at man skuer direkte ind i lokalerne på et hus på samme måde, som man gør det med et dukkehus.

Derfor behøver du sådan set ikke flytte ud af dit hjem, mens der bliver lagt nyt tag på.

Det kan så være, det kommer til at larme lidt, mens der bliver lagt nyt tag i Lemvig, som vores eksempel var, men det må man så tage med.

Flere Nyheder