Trampolin til have – vælg den rette type

27 december 2020
Astrid Pedersen

De smarte have trampoliner har vundet stort indpas hos de danske familier gennem de seneste ti til femten år. Der er mange fordele ved at købe en have trampolin. Det er nemlig ikke uden grund at det alsidige og udfordrende lege redskab har opnået så høj en grad af popularitet.

Børnene elsker den sjove trampolin, hvilket betyder at de tilbringer mere til uden døre, og samtidig er yderst aktive. Det er den dag i dag noget af en bedrift at lokke børnene uden for en dør, idet diverse skærme trækker og lokker med sjove spil og masser af passiv underholdning. Men en trampolin kan altså få de fleste børn op af sofaen og ud i den friske luft. Og alene af den grund bør du overveje at investere i en have trampolin til dine børn.

Sjov og opbyggelig leg og motion på have trampolin

Der ud over yder en trampolin et værdifuldt bidrag til børnenes kognitive og motoriske udvikling. Det bløde underlag stimulerer balance sansen, og de koordinative færdigheder udfordres når der skal indøves teknikker i forbindelse med afsæt og landing. Der er, med andre ord, ren gevinst at hente ved at anskaffe en have trampolin.

Hvilken trampolin model skal jeg vælge?

Det er selvfølgelig vigtigt at du vælger en have trampolin som matcher din haves størrelse og disposition. En fritstående have trampolin skal kunne opstilles og monteres på forsvarlig vis hvilket kræver et jævnt og plant underlag og en vis mængde plads rundt om trampolinen.

Samtidig bør du sikre dig at det er tilladt at opstille en fritstående trampolin der hvor du bor. Ikke alle grundejer foreninger tillader installering af de store fritstående modeller, af hensyn til naboernes ret til privatliv. Og i så tilfælde kan du med fordel vælge en trampolin til nedgravning.

Læs mere om valg af trampolin på https://husblog.dk/mangler-du-en-trampolin-til-din-have/ 

Flere Nyheder