Velkommen til en verden af mange forskellige huer

16 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er lidt sjovt at tænke på, at det engelske sprog ikke har et konkret ord for en hue, når man tænker på, hvor mange ord flere end det danske sprog, de ligger inde med.

Man kunne tro, det var fordi, at vi danskere og generelt der nordlige folk havde mere brug for strikket hovedbeklædning, der kunne holde på varmen, så vi vandt på et ord for det, men der er også ret koldt i Storbritannien.

Af samme grund kan man blive overrasket over, hvor mange forskellige typer og former for huer, der findes i denne verden, og det er noget af det, som vi skal se mere nærmere på i denne artikel.

For en hue er ikke bare en hue, hvis du skal bestille sådan en, og det kan komme an på både stil, funktion og mode.

Hvad skal du have dig for en hue? 

En hue kan jo være sådan en lille velkendt en, hvor der er en kvast i toppen, som man kun lige dækker det øverste af hovedet med.

Så er der dem, som nisser bruger, hvorfor man også kalder dem nissehuser, der er mere spidse i det og rager godt op i luften eller falder ned i nakken på dem.

Så kan man få en lidt større hue, som man kan trække ned over ørerne, og dem kan man også få, så de har et slasket parti hængende bag sig, eller hvor de stritter op i luften.

Man kan også få de såkaldte beanies, hvor det er sådan nogle, der er mere puffede i det og fylder en del; dem kan man også se brugt i rasta- og hippiemiljøet, hvor de skal gemme et stort parti hår.

I hæren har man huer med skygge, men dem kan man også købe civilt.

Hvad vil du gerne have af huer?

Flere Nyheder